Денвър Нъгетс спечели със 108:105 при домакинството си на Голдън Стейт Уориърс в един от най-очакваните сблъсъци през сезона в Националната баскетболна асоциация.

Водени от центъра си Никола Йокич, който реализира 35 точки и овладя 13 борби, "буците" се добраха до победата в мача между последните два шампиона в лигата.

Домакините имаха водачество в резултата през почти целия мач, но в началото на последната четвърт се оказаха в ролята на изоставащи при 76:81. Много силни минути в края обаче изигра плеймейкърът на Нъгетс Реджи Джаксън, който вкара 10 от всичките си 20 точки в последната четвърт. 

Въпреки силния си мач, Йокич можеше да се превърне в грешник за Денвър в края. При резултат 107:105 сърбинът пропусна два наказателни удара и даде топката в ръцете на Стеф Къри. Звездата на Уориърс обаче също не успя да вкара при атаката си към коша на Денвър и така домакините се поздравиха с осмия си успех от началото на сезона.

След Йокич и Джаксън трети по резултатност за победителите бе Майкъл Портър-младши с 14 точки. В тима на Голдън Стейт Стеф Къри се отличи с 23 точки, а 15 вкара Клей Томпсън. В дербито на върха в Източната конференция Филаделфия 76ърс победи у дома Бостън Селтикс със 106:103. Първата битка за сезона между двата големи съперника в Атлантическата дивизия премина изцяло в полза на Сиксърс, които постигнаха и шестата си поредна победа. 

Над всички в мача бе Джоел Ембийд. Носителят на приза за "Най-полезен играч" запълни статистиката с 27 точки, 10 борби и 4 чадъра, а Филаделфия не изпусна водачеството нито за секунда от средата на втората четвърт. Още 25 точки за Сиксърс реализира Тайрийс Макси, а Тобайъс Харис отбеляза 17. 

За тима на Бостън, който допусна втора поредна загуба, Кристапс Порзингис вкара 29 точки. Латвиецът обаче не получи помощ от двете големи звезди на "келтите" - Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун, които вкараха съответно само 16 и 11 точки и стреляха общо 10 от 27 от игра. Много тежко поражение записа отборът на Лос Анджелис Лейкърс, който бе разбит с 94:128 при гостуването си на Хюстън Рокетс.

"Езерняците" допуснаха трета поредна загуба, след като отстъпиха с поне 7 точки разлика във всяка една от четвъртите на мача. За Хюстън най-резултатен бе Джейлън Грийн с 28 точки, като те бяха реализирани в рамките на първите три четвърти. Още 19 точки за четвъртия пореден успех на "ракетите" прибави турският център Алперен Шенгюн, а Джа'Шон Тейт вкара 14 точки от пейката. За Лейкърс японецът Руи Хачимура отбеляза 24 точки, 22 прибави Д'Анджело Ръсел, а ветеранът ЛеБрон Джеймс се отчете с още 18 точки.