Бостън Селтикс остава на върха в източната конференция на НБА след нова победа. Този път тимът надви Филаделфия 76ърс със 125:119 в мач от редовния сезон.

Бостън оглавява атлантическата дивизия, като на второ място там е именно отборър от Филаделфия, като и двата тима са с 19 изиграни мача, но 76ърс имат 3 загуби повече.

Селтикс водеше през по-голяма част от първата четвъртина, но през втората изпусна инициативата и Филаделфия взе аванс, който стигна и до 7 точки, но в крайна сметка полувремето завърши само с 3 точки преднина за 76ърс при 72:69.

След няколко обрата през третата четвъртина, двата тима влязоха в заключителната част при резултат 97:95 в полза на Филаделфия 76ърс. Отборът имаше преднината и на няколко пъти в четъвртата част, но Бостън установи контрол в последните минути и дори дръпна със седем точки. В крайна сметка успеха за лидера дойде със 125:119.

Най-резултатен в срещата бе Бевърли за състава на Филаделфия с 26 точки, 8 борби и 7 асистенции. За Бостън пък Джейсън Тейтъм бе на върха с 21 точки, 7 борби и 4 асистенции.