Изключително важен успех записаха баскетболистите на Бостън Селтикс над Атланта Хоукс в един от най-интересните мачове от програмата на Източната конференция в НБА. С този успех домакините от тази среща на практика подпечатаха визата си за плейофите. 

Те надделяха със 129:120, като почти през целия мач водеха комфортно, но отпускане в края можеше да им струва скъпо и да изпуснат победата. На моменти Селтикс водеха с 28 точки разлика, но допуснаха да им бъде изравнено в средата на последната четвърт, преди да вземат отново всичко в ръце. 

Решителният момент в края на мача беше поредицата от 9:0 в полза на Бостън при 112:112. Това на практика отчая "ястребите" и те не намериха нови сили за гръмък обрат, както този в последната част на битката им. 

Кайри Ървинг беше най-резултатен за победителите с 30 точки, като той оформи и дабъл-дабъл, овладявайки и 11 борби. Маркъс Морис също направи дабъл-дабъл с 19 точки и 11 борби. Джейлън Браун с 23 точки и Джейъсн Тейтъм с 18 също имаха огромна заслуга за успеха на тима си. Маркъс Смарт добави 16 пункта. 

За Атланта Трей Йънг с 26 точки беше най-резултатен, а Джон Колинс се отличи с дабъл-дабъл след 20 точки и 11 борби. Торийн Принс със 17, ветеранът Винс Картър с 16, Кент Бейзмор с 12 и Кевин Хюртер с 10 точки бяха още баскетболистите на Хоукс, завършили с двуцифрен актив. Деуейн Дедмън пък овладя 13 борби и беше най-добър по този показател в целия мач. 

След тази развръзка Бостън е с актив от 43 победи и 27 загуби, като това му отрежда петата позиция в Източната конференция. Само 12 мача преди края на редовния сезон деветият в конференцията Орландо Меджик е с 11 победи по-малко и така на практика само чудо може да изхвърли Селтикс от плейофите. 

Атланта пък е с актив от 24 победи и вече 46 загуби, с което утежни максимално задачата си да намери място в битките на елиминация след сезона. До място в осмицата "Ястребите" трябва да наваксат изоставане от осем победи и да изпреварят Маями Хийт.