Лос Анджелис Лейкърс вече може да разчита пълноценно на звездата си ЛеБрон Джеймс, но това не го спасява от тежки поражения. "Езерняците" бяха пометени от Филаделфия '76 в гостуването си на Изток с над 20 точки разлика. Домакините надделяха със 143:120. 

Краля изигра едва третия си мач след най-тежката си травма до момена и отново беше близо до трипъл-дабъл. Но изявите му не бяха на познатата висота и това допринесе в огромна степен за тежкото поражение на тима му. 

А първата четвърт започна страхотно за тима от Ел Ей. Кайл Кузма правеше невероятен мач и нижеше точка след точка, което позволи на тима му да има аванс, макар и само от една точка, след първата четвърт, която беше невероятно резултатна. И завърши 40:39 за Лейкърс. 

Но след това Филаделфия методично наложи надмощието си и мачът беше равностоен само до почивката. Тя дойде при девет точки аванс на Севънтисиксърс, но след нея те продължиха да диктуват всичко на игрището. 

В края, когато вече беше ясно кой ще е победителят, Филаделфия стигна и до най-големия си аванс в мача, който в крайна сметка приключи при 23 точки разлика и 143:120 за победителите. Така завърши тежката серия гостувания на Лейкърс преди паузата за Мача на Звездите. 

Джоел Ембийд направи страхотен мач за победителите с дабъл-дабъл от 37 точки и 14 борби, а Тобайъс Харис с 22 точки, Джей Джей Редик с 21, Джими Бътлър с 15, Ти Джей МакКонъл с 13 и Бобан Марянович с 10 точки имаха другата огромна заслуга за изразителния успех. 

За Лейкърс най-много точки наниза Кайл Кузма с 39, който беше и най-резултатен в мача. ДжаВейл МакГий и ЛеБрон Джеймс завършиха с дабъл-дабъл - първият съответно с 21 точки и 13 борби, а вторият с 18 точки, 10 борби и 9 асистенции. Брандън Инграм добави 19 точки, но това не беше достатъчно за успех.