Суперзвездата на Милуоки Бъкс - Янис Антетокумпо, разчувства с емоционална реч, след като се качи на най-големия баскетболен връх. Гръцкото крило и съотборниците му триумфираха в тазгодишните Финали на НБА с 4-2 победи над Финикс Сънс. 

"Това трябва да накара всички хора по света да вярват в мечтите си. Винаги трябва да вярваш в себе си, независимо колко зле изглежда ситуацията и колко лоши мисли преминават през главата ти", заяви Антетокумпо.

"Не позволявайте на никой да Ви казва какво можете и какво не можете да правите. Хората ме нападаха, че не мога да вкарвам наказателни удари. Е, днес ги вкарах и станах шампион."

"Просто вярвайте в себе си. Надявам се, че съм успял да покажа правилния път на хора от цял свят. Всичко е постижимо в живота. Когато дойдох в Лигата преди осем години, не знаех как ще си осигуря храната на масата. Налагаше се майка ми да продава всякакви неща на улицата. Сега, осем години по-късно, съм седнал на върха на планината и се чувствам благословен. Бих бил напълно окей с идеята, ако повече не стигна дотук. Просто искам хората да вярват в себе си”, каза Янис след триумфа.