Центърът на Портланд Трейл Блейзърс Юсуф Нуркич се контузи зловещо по време на мача на отбора му срещу Брууклин Нетс в пореден мач от НБА. 24-годишният баскетболист строши костта на левия си крак между глезена и коляното при борба под коша на „мрежичките”. Той е строшил тибията и фибулата си по време на втория „оувъртайм” в „Мода Сентър”.

Нуркич понечи да се пребори за спорна топка под коша, но при приземяването си строши зловещо костта си. Играчите на Нетс веднага разбраха какво се случва и се разотидоха от случката.

Залата в Портланд затихна, когато медицинският персонал на Блейзърс се втурна към Нуркич. Веднага бяха викнати носилки, а с помощта на Деймиън Лилард и Родни Хууд босненецът бе натоварен върху нея.

„Стомахът ми се сви, когато видях какво стана. Мисля, че той се е опитал да се наклони, но кракът му се преобърна при удара със земята. Първоначално помислих, че е ударен в лицето или нещо подобно. Всички останали обаче се обърнаха и си тръгнаха, а като видях крака му – това беше ужасяващо”, довери звездата на Портланд Деймиън Лилард.

Той потвърди, че травмата му е напомнила за тази на Пол Джордж по време на предсезонен мач в Лас Вегас през 2014-а година. „Това изглеждаше точно, когато Джордж се контузи”. Травмата на центъра стана две минути и 22 секунди преди края на второто продължение, а Блейзърс водеше с две точки. Към този момент Нуркич имаше 32 точки, 16 борби и още пет асистенции, а също така бе записал и две откраднати топки.

По време на ситуацията един от съдиите в срещата „подритна” неволно крака на Нуркич, който безпомощен лежеше на паркета. Това отприщи гнева на баскетболните фенове отвъд Океана, които призоваха реферът да бъде изгонен от Лигата.

Иначе Юсуф Нуркич играеше четвъртия си сезон в НБА, който бе наистина изключителен. Центърът на Портланд регистрира статистиката от 15,6 точки и 10,4 борби на мач.