Общо 76 души са арестувани, а полицията е регистрирала повече от 30 акта на вандализъм срещу недвижимо имущество по време на неофициални, неорганизирани празненства по случай титлата на Лос Анджелис Лейкърс от Националната баскетболна асоциация, съобщава "ЛА Таймс".

Тълпата, наброяваща между 1000 и 2000 души, се е събрала пред клубната зала "Стейпълс Сентър" след шестия мач от финалната серия срещу Маями, спечелен със 106:93, който донесе трофея на "езерняците".

Властите съобщават, че при безредиците осем служители на реда са получили медицинска помощ, а трима фенове са откарани в болница заради наранявания от стоп патрони. Наложило се е идването и на конна полиция. Според доклада празненствата са били в голямата си част мирни, но на тях е имало запалянковци, проявили агресия, които са хвърляли стъклени бутилки, камъни и други предмети.

Публичните събирания в Лос Анджелис все още са забранени заради пандемията от коронавирус и това е причината 17-кратните шампиони все още да не са оповестили официално дата и място за празненства. Шампионският пръстен е първи за отбора от 2010 насам, когато покойният Коби Брайънт изведе отбора до пети такъв в кариерата си.

17-ата титла на Лейкърс е в памет именно на Брайънт, който през януари загина заедно с дъщеря си в катастрофа с хеликоптер.