Леброн Джеймс записа трипъл-дабъл с 28 точки, 14 борби и десет асистенции, а Лос Анджелис Лейкърс спечели 17-ата си титла в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) след победа със 106:93 срещу Маями Хийт в шестия двубой от финалната серия. "Краля" бе избран и за най-полезен играч във финалите на шампионата.

Антъни Дейвис наниза 19 точки и спечели 15 борби, а Ражон Рондо добави още 19 за Лейкърс, които спечелиха трофея за първи път десет години насам и изравниха Бостън Селтикс на върха в листата за най-титулуван франчайз. Кентавиъс Колдуел-Поуп вкара още 17 точки за отбора от Лос Анджелис, който пропусна плейофите в последните шест години.

Джеймс пък бе провъзгласен за MVP на финалната серия и е първият играч в историята на НБА, който печели приза с три различни отбора.

Бам Адебайо вкара 25 точки и спечели десет борби, а Джими Бътлър и Джей Краудър завършиха с по 12 пункта за Хийт, чиято приказка завърши с този мач. Горан Драгич пък се завърна в игра след четири мача в лазарета, но шампионите от Източната конференция не успяха да добутат серията до седми решителен мач.

Лос Анджелис спечели мача във втората четвъртина, когато направи серия от 13:0 и вкара общо 36 точки срещу само 16 за Маями. Последната точна стрелба от серията бе тройка на Колдуел-Поуп, с която Лейкърс поведоха с 64:34 при само 49.6 секунди до сирената.

Почивката не помогна особено на Хийт и Лейкърс затвориха с лекота двубоя. Шампионите водеха със 103:86 само 1:27 минути преди края, когато Джеймс и Дейвис се оттеглиха от игра за последно и започнаха празненствата със своите съотборници на пейката.