Шампионът Голдън Стейт Уориърс отпразнува заедно със стотици хиляди свои фенове по улиците на Оукланд спечелената пета титла в Националната баскетболна асоциация.

Голдън Стейт е новият шампион в НБА, Дюрант е MVP на финалите

В понеделник Уориърс се наложиха със 129:120 над Кливланд и си върнаха на "кавалерите" за поражението преди година.

Именно във връзка с този сладък реванш, който взеха, крилото на "войните" Дреймонд Грийн реши да се пошегува с Кливланд и по-конкретно със залата на съперника "Куикън Лоънс Арина", известна само като "The Q". Грийн се появи на парада с фланелка с щамповано отпред "Quickie" (дума, която се използва за бърз секс, при който липсва предварителната игра между партньорите), като "Q"-то бе стилизирано от логото на "кавалерите". Грийн обясни пред телевизия АВС, че "Q" символизира бързата победа, която постигнаха "войните" над Кливланд.

Играчите на Стийв Кър спечелиха финалната серия с 4:1 победи, като завършиха плейофите с рекордните показатели от 16 победи и едва 1 поражение, дошло в четвъртия мач от серията с Кливланд.

Емоциите на един шампион - Голдън Стейт вдигна титлата

В парада се включиха и всички останали членове на екипа на Уориърс, като те бяха разделени в няколко открити автобуса. В един от тях бе и Стеф Къри, придружаван от жена си и децата си, докато в друг бе спечелилият приза за "Най-полезен играч" във финалната серия Кевин Дюрант заедно с майка си.

"Спомням си къде бях по това време миналата година и трябва да ви кажа, че не се чувствах добре. Но всичко, през което минахме като отбор, като индивидуалност и като организация, прави този момент много по-сладък", заяви Къри пред събралото се множество./ БТА