Старши треньорът на Минесота Тимбъруулвс Райън Сандърс е освободен от задълженията си. Това обяви президентът на баскетболните операции на клуба Гершон Росас след загубата на "горските вълци" с 99:103 при гостуването на Ню Йорк Никс.

От началото на сезона в Националната баскетболна асоциация Минесота има 7 победи и 24 загуби, с които заема последното място в цялата лига.

34-годишният Сандърс, който е най-младият действащ старши треньор в НБА, напуска поста с 43 победи и 94 загуби на сметката си. Той застана начело на тима през 2019 година след уволнението на Том Тибодо, настоящия треньор на Никс.

По-късно днес се очаква ръководството на Минесота официално да обяви името на новия треньор, но според медиите в САЩ това ще бъде Крис Финч, който в момента работи като помощник треньор в Торонто Раптърс.

Очакваното назначение на Финч пък вече предизвика недоволство в социалните мрежи, включително и от страна на лидера на Портланд Трейл Блейзърс Деймиън Лилард, който призова за повишение на Дейвид Вандерпул, който досега бе част от щаба на Сандърс.