Само часове след като бе назначен за президент на баскетболните операции в тима на Лос Анджелис Лейкърс, Меджик Джонсън извърши първия си ход като изпрати гарда Лу Уилямс в тима на Хюстън Рокетс в замяна на крилото Кори Брюър и избор в първия кръг на драфта през това лято.

30-годишният Уилямс е водещият реализатор в НБА при играчите, влизащи от скамейката, с 18,6 точки на мач и е носител на приза за "Най-добър шести играч" за сезон 2014/15, когато бе част от тима на Торонто Раптърс.

През този сезон Брюър има средно по 4,2 точки за тима на Хюстън в 58 мача.

Легендата Ървин "Меджик" Джонсън бе назначен за президент на баскетболните операции в Лос Анджелис Лейкърс от собственичката на клуба Джени Бъс.

В същото време стана ясно, че Бъс е уволнила генералния мениджър Мич Къпчак, а също така е освободила от ролята на вицепрезидент на баскетболните операции брат си Джим Бъс.

"Предприех тези действия в името на голямата цел - всички свързани с Лейкърс да работят в една посока, установена от Ървин и мен. Ние сме решени отново да се борим за титлата в НБА", заяви Джени Бъс, която пое контрола над тима преди 2 години, когато от този свят си отиде баща и Джери Бъс.

Къпчак работеше в тима на Лейкърс в последните 30 години, докато Джим Бъс бе част от отбора от 1998 година.

57-годишният Джонсън, който бе избран с първия пик в драфта през 1979 година именно от Лейкърс игра за "езерняците" до 1991 година, когато обяви оттеглянето си, след като бе диагностициран с ХИВ.

"От 1979 година аз съм част от организацията на Лейкърс и се вълнувам за случващото се с нея. Обещавам да направя всичко по силите си, за да изградя шампионска култура както на терена, така и извън него", заяви Джонсън.

Отборът на Лос Анджелис Лейкърс не е достигал до плейофите от 2013 година, а в момента се намира в една от най-лошите серии в историята си, като към момента е с баланс от 19 победи и 39 загуби./ БТА