„Лошото момче” на Макаби Тел Авив Карлос Аройо се завърна в Националната баскетболна асоциация. След като изпили нервите на Пини Гершон и компания миналата година с поведението си, пуерториканецът използва шанса си да играе отново в Лигата на извънземните. Той подписа договор с Маями за една година, според който ще прибере 1.1 милиона долара…естествено при условие, че се задържи цял сезон.

30-годишният гард игра за Орландо през сезон 2007-08, след което замина в посока Израел. Въпреки добрите си изяви, Аройо си навлече гнева на Пини Гершон и той го отстрани от Макаби през февруари за „неуместно поведение”.

Сега вече задачата да се справя с буйния латино нрав на Аройо се пада на треньорите в Маями. Самият баскетболист призна, че винаги е искал да играе за „Горещите”, тъй като съпругата му е от Южна Флорида, и семейството иска да се установи там. Наставникът на Маями Ерик Споелстра сподели, че ролята на Карлос Аройо в състава ще е второстепенна, като той ще е резерва на младока Марио Чалмърс.