Крилата на Лос Анджелис Лейкърс и Милуоки Бъкс ЛеБрон Джеймс и Янис Антетокунбо ще бъдат капитани на отборите в "Мача на звездите" в НБА за втора поредна година. Двамата получиха най-голям вот на доверие от фенове, играчи и журналисти и ще имат право да избират съотборниците си в своеобразния драфт, който ще се проведе дни преди самия мач. За Джеймс гласуваха 6 275 459 привърженици, докато Антетокунбо бе посочен от 5 902 286 фена.

Освен Джеймс, от Западната конференция сигурно място в "Мача на звездите" имат съотборникът му в Лейкърс Антъни Дейвис, Кауай Ленард от Лос Анджелис Клипърс, Джеймс Хардън от Хюстън Рокетс и словенецът Лука Дончич от Далас Маверикс, който за първи път ще участва в двубоя на най-добрите баскетболисти.

На Изток гардът на Атланта Хоукс Тре Йънг също заслужи право на първо участие в "Мача на звездите", както и камерунецът Паскал Сиакам от Торонто Раптърс. Още един камерунец - Джоел Ембийд от Филаделфия 76ърс, също ще бъде сред титулярите в срещата, а Източната конференция ще бъде представена и от гарда на Бостън Селтикс Кемба Уокър.

Имената на играчите, които ще участват в срещата като резерви, ще бъдат обявени следващия четвъртък. 69-ото издание на "Мача на звездите" ще се проведе на 16 февруари в "Юнайтед Сентър" в Чикаго. / БТА