Звездата на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс реализира 30 точки при успеха с 94:82 над Атланта Хоукс във финала на Източната конфренция в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Ветеранът успя да направи така, че липсата на контузения Кайри Ървинг да не се усети изобщо, а победата бе изкована в третата четвърт. Тогава Джеймс наниза 11 точки, докато домакините от Атланта показаха отчайваща стрелба - само 7 успешни от 22 опита. Това позволи на „кавалерите“ да дръпнат с над 20 точки, а с постижението си Крал ЛеБрон изравни легендата Джери Уест, който също в 74 случая е реализирал 30 точки в мач от плейофите.

По този начин Кливланд постигна втори пореден успех като гост в серията и сега сблъсъкът се мести в техния дом в Охайо, което може да окаже сериозно влияние, тъй като следващите две срещи ще се играят именно там.

Джеймс завърши срещата с „дабъл-дабъл“, след като прибави и 11 асистенци, а 2 борби не му стигнаха, за да завърши с „трипъл-дабъл“. Втори по резултатност в неговия тим бе Иман Шъмпърт, който вкара четири тройки и приключи с 16 точки.

За Атланта Денис Шродер завърши с 13 точки, докато ДеМар Керъл имаше слаба вечер със само 6 точки – цели 10 под средния брой, който реализира на мач по време на плейофите.