Коби Брайънт се отказа от мечтата си за участие на трета поредна Олимпиада. Легендарният баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс прекратява професионалната си кариера си след 20 години в края на сезона, но няма повече да облича екипа на националния отбор на САЩ. През миналия месец Брайънт заяви, че ще бъде много щастлив, ако получи още един шанс да играе родината си на Олимпийските игри в Рио през август. 37-годишният нападател, обаче, снощи заяви, че е променил решението си и иска да завърши активната си състезателна кариера с екипа на Лейкърс.

"Мисля, че е време младите момчета да излязат на сцената и да покажат качествата си. Имах късмета да спечеля два златни олимпийски медала, така че получих своите звездни моменти. Ще гледам отстрани и ще подкрепям отбора. Готов съм да дам съвети на играчите, ако ми ги поискат, но нищо повече. Чувството да играеш за страната си е страхотно, но вече казах, че слагам край след сезона в лигата и така ще бъде. Мисля, че ще бъде прекрасно да изиграя последния си мач с фланелката на Лейкърс", каза Брайънт, двукратен олимпийски първенец от Пекин 2008 и Лондон 2012.

Той завършва кариерата си с пет титли в НБА и 17 участия в мача на звездите. Лейкърс, който няма шансове да достигне до плейофите, ще изиграе последния си мач от редовния сезон на 13 април в Лос Анджелис./БТА