Един от най-емблематичните играчи в НБА – Коби Брайънт – ще отсъства в следващите между шест и девет месеца. Суперзвездата на Лос Анжелис Лейкърс скъса ахилеса на левия си крак, и в събота се подложи на операция. Това е най-сериозната травма, която Брайънт е получавал в кариерата си от 17 сезона в НБА. Всички в Лейкърс се надяват Коби да е на линия за началото на следващия сезон.

Около месец кракът на Брайънт ще бъде обездвижен, за да се предпази от всякакво натоварване на сухожилието, след което ще започне бавният процес на рехабилитация. Гардът легна под ножа по-малко от 24 часа след травмата, и специалистите са категорични, че въпреки своите 34 години, той не мисли изобщо за отказване, и ще се старае да се върне на терена възможно най-бързо.

Коби го доказа и със снимки от болницата, и такива с шината, като не показва никакво униние на тях, а точно обратното, позира с усмивка. Брайънт игра през целия сезон с почти непрекъснати травми и болежки, които също ще може да лекува сега, докато чака възстановяването на ахилеса си.

Коби Брайънт легна под ножа, аут от 6 до 9 месеца

източник: БГНЕС