Съвсем наскоро ветеранът Кевин Гарнет продължи договора си с Минесота Тимбъруулвс за още 1+1 сезона. И когато го направи, той записа името си в историята на рекордите на НБА, макар че едва ли го е осъзнавал. 

39-годишният ветеран се обвърза с "Горските вълци" срещу обща сума от 16 млн. долара за двете години. Така само от заплати той е заработил вече 343.4 млн. долара през богатата си, вече 20-годишна, кариера. 

С подписа си той изпревари друг ветеран, който досега стоеше на върха на тази класация и който също наскоро подписа нов договор. Става въпрос за Тим Дънкан, който преподписа със своя Сан Антонио Спърс. 

39-годишният Дънкан, който обяви, че след изтичането на подновения му договор слага край на кариерата си, ще вземе "само" 10 млн. долара в новия си контракт. Така той ще е заработил от заплати в кариерата си с 3 млн. долара по-малко от Гарнет. 

Все пак и двамата ветерани могат да бъдат задминати от някои от настоящите звезди в НБА за в бъдеще, стига разбира се те да запазят спортното си дълголетие като двамата ветерани, които продължават да са основни фигури в отборите си и на тези години.