Легендата в НБА Кевин Гарнет няма да приключва кариерата си с края на тази кампания. От клуба му Минесота Тимбъруувс обявиха, че ще ползват услугите му и през следващия сезон, макар че самият баскетболист все още не е разкрил официално това. 

Крилото се върна в клуба, в който започна кариерата му в НБА, през февруари, след като преди това игра за Бруклин Нетс. Но той успя да изиграе само пет мача, рпеди да контузи глезена си и сезонът му да свърши преждевременно. 

Гарнет планираше да приключи с баскетбола след тази кампания и за последно да зарадва феновете на Минесота. Но травмата му промени тези планове и затова иска да остане на терена още един сезон. 

Ако всичко е наред и той продължи, това ще бъде 21-ият му сезон в НБА, с което ще се изравни по този показател с легенди като Робърт Периш и Кевин Уилис, които са единствените с толкова много кампании на най-високо ниво. 

След малко повече от месец Кевин Гарнет ще навърши 39 години, което го прави към момента третият най-възрастен в НБА. Единствените пред него са Андре Милър и Тим Дънкан, но те са съответно два месеца и месец по-големи от него.