Генералният мениджър на Бруклин Нетс Шон Маркс отхвърли категорично появилите се слухове, че Кевин Дюрант ще се завърне в игра още през този сезон. Бившият шампион с Голдън Стейт скъса ахилеса на десния си крак през юни по време на финалната серия между вече бившия му отбор и Торонто Раптърс.

Още тогава беше обявено, че се очаква да се възстановява около година. Въпреки това публикации в американската преса, цитиращи анонимни източници от различни отбори, показаха, че тимовете в НБА вярват, че Дюрант ще бъде готов за игра по-скоро от очакваното.

"Очакванията ни са Кевин да пропусне цялата следваща година. Разбира се, би било вълнуващо да можем да го видим в игра още този сезон, защото това ще даде енергия на всички в клуба, но нашите цели са дългосрочни. Никога целта ни не е била просто следващия сезон. Искаме да имаме елитен атлет в елитна форма на терена и ще изчакаме толкова, колкото е нужно", каза Маркс.

"Познавайки състезателната натура на Кевин съм сигурен, че той най-много от всички иска да се върне на игрището. Но пак подчертавам, че залогът е много голям, а нашите цели са дългосрочни", добави още генералният мениджър на "мрежите".

Бруклин привлече Дюрант през юли в сделка, изпратила Д'Анджело Ръсел в състава на Голдън Стейт Уориърс. /БТА