Кливланд Кавалиърс се наложи с 91:77 над Хюстън във втората си среща като гост от най-дългата серия мачове извън дома- шест. Кайри Ървинг вкара 23 точки за победителите, а ЛеБрон Джеймс добави 19. След като до почивката, авансът на Кавалиърс току стана двуцифрен, те си оправиха мача в третия период, когато дръпнаха с 20 точки. 

Сан Антонио прекъсна в четвъртък серията на Кливланд от осем поредни победи, но днес те се върнаха на пътя на победата. Дуайт Хауърд вкара 14 точки и спечели 11 борби за Локетс, а Джеймс Хардън остана с 11. Кливланд засега води в Източната конференция с 28 победи и 10 загуби, но Маями и Атланта се доближават все повече. 

Маями се наложи с 98:95 при гостуването си на Денвъпр, като Хасан Уайтсайд завърши с трипъл-дабъл за гостите. Той вкара 19 точки, взе 17 борби и направи 11 блокади, което се оказа много важно за Хийт, притиснати от много контузии. Крис Бош обаче с кош 55 секунди преди края наруши равенството, като завърши мача и с 24 точки. Дуейн Уейд не игра за Маями заради контузии и в двете рамена, а резервата Тайлър Джонсън го замести с 15 точки. 

Оклахома Сити- водач в Северозападната дивизия, записа 29-а победа през сезона, след като у дома се справи с Минесота 113:93. Ръсел Уестбрук регистрира своя 23-и в кариерата трипъл-дабъл, като завърши срещата с 12 точки, 10 борби и 10 асистенции. Той напусна в сряда вечерта терена в мача с Далас преждевременно, но днес беше в добро състояние, а в края на мача по решение на треньора седна на пейката. 

Кевин Дюрант реализира 21 точки, Дион Уайтърс- 20, а Камерън Пейн остана с 14. За гостите, инкасирали девета поредна загуба, Андрю Уигинс вкара 25. 

Изненадващо в Милуоки местният тим се наложи над Атланта със 108:101 след продължение и помогна на Маями да стигне 1-ото място. Янис Антетокунбо вкара 28 точки за Бъкс, а също така взе и 16 борби под кошовете. Крис Мидълтън завърши с 26, а Грег Монро и Майкъл Картър-Уилямс се отличиха с по 15 всеки.

Картър-Уилямс също така имаше решаваща намеса в края на редовното време, когато блокира удар на Джеф Таге и прати мача в продълженията. За гостите от Атланта Пол Милсап вкара 23. /БТА