Генералният мениджър на Хюстън Рокетс Дарил Мори е подал оставка, съобщи ESPN.

48-годишният Мори бе начело на фронт офиса на "ракетите" през последните 13 години, като през почти целия период тимът бе участник в плейофите в Западната конференция, но така и не успя да достигне до финала в Националната баскетболна асоциация.

През този сезон Хюстън отпадна в полуфиналите на Запад след 1:4 победи срещу бъдещия шампион Лос Анджелис Лейкърс. Поражението доведе и до раздяла със старши треньора Майк Д'Антони, който споделяше философия на игра сходна с тази на Мори - с бързо преминаване в нападение и приоритетна стрелба от тройката.

Според ESPN на този етап Мори не мисли за работа в друг отбор от НБА и ще се фокусира в търсенето на други професионални пътища.

По всяка вероятност мястото на Дарил Мори като генерален мениджър ще бъде заето от Рафаел Стоун, който в момента заема позицията на изпълнителен вицепрезидент по баскетболните операции в клуба.

През последната година Мори се забърка в скандал, след като в профила си в социалната мрежа Туитър подкрепи протестите на жителите на Хонконг за независимост от Китай, което пък доведе прекратяването на серия спонсорски договори, които имаха компании от най-многолюдната страна в света с Националната баскетболна асоциация. По данни на асоциацията загубите за последната година са в размер на 400 милиона долара.