Германецът Дирк Новицки, с който Далас спечели първа титла на НБА в историята си, бе сред най-щастливите хора след четвъртия победен мач над Маями във финалната серия.

„Ако си в Лигата от 13 години и се бориш в плейофите в последните 10-11 години, и винаги се оказва, че нещо малко не достига, точно затова случилото се е супер-специално. Ако бях спечелил титла по-рано в кариерата ми, може ми нямаше да вложа толкова работа, усилия и време в последните 13 години. Това ме кара да се чувствам невероятно. Щастлив съм за Джейсън Кид, който е невероятен боец и се справяше с някои от най-атлетичните играчи в Лигата. Свърши страхотна работа. Той сякаш е в Лигата от векове, имаше и други шансове. Ние просто сме невероятен отбор. Казах и преди, че цял сезон имахме страхотна химия с момчетата. Забавлявахме се в съблекалнята, в автобусите, просто ние сме специална група. Сега сме световни шампиони, а това звучи просто невероятно”, коментира Дирк Новицки след финала.

„Това е, за което очевидно съм играл цял живот. Когато идваш в НБА, ти се опитваш да направиш име, да постигнеш нещо. Но когато стигнеш до определена възраст, ти си видял много и всичко, към което се стремиш, е този пръстен. Наистина е страхотно да знаеш, че никой вече не може да ни отнеме това и за една година ние сме най-добрият тим. Толкова пъти не ни достигаше нещо. Бях се посветил изцяло това лято. Не знаехме какво ще се случи. Отпадали сме и рано в плейофите, но ето, че постоянството се отплаща. Нямаше да е правилно някой друг да спечели. Тази титла е и за феновете на Маверикс. Преживяха доста разочарования с мен в последните години, но останаха с мен. Продължиха да ни подкрепят, залата винаги беше пълна в Далас и този успех е и за тях”, сподели още германецът.