Звездата на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън може да пропусне старта на сезона в НБА заради нарушение на здравния протокол по време на пандемия, съобщава журналистът от ESPN Тим МакМахън.

В социалната мрежата се появи видео, което показва Хардън в стриптийз клуб. Според правилата на НБА, за да се избегне риск от заразяване, на баскетболистите е забранено да посещават барове, клубове и други места, където се събират над 15 души. Според МакМахън Хюстън работи заедно с НБА, за да проучи записа и да установи датата на снимките.

Ако се потвърди, че видеоклипът е заснет наскоро, може да бъдат наложени санкции към баскетболиста. По-рано Хардън вече беше уличен в нарушаване на санитарния протокол. Баскетболистът посети нощни клубове в Лас Вегас по време на тренировъчен лагер. След това Лигата поиска Хардън да дава тестове за коронавирус в продължение на шест дни, преди да започне да тренира.

Редовният сезон на НБА започна миналата нощ. Хюстън ще изиграе първия си мач тази вечер срещу Оклахома Сити. Хардън е най-полезен играч в НБА за 2017/2018 и осемкратен участник в Мача на звездите.