Ветеранът Дирк Новицки ще влезе за пореден път в историята на НБА в средата на декември. Очаква се тогава той най-после да се появи в игра през сезона, с което ще започне рекродната си 21-а кампания с един отбор в Лигата. 

Така ще подобри постижението на Коби Брайънт, който изкара 20 сезона с екипа на Лос Анджелис Лейкърс. За момента двамата делят рекорда за брой години в НБА с един и съши франчайз, но германецът ще го подобри с първия си мач през 2018/2019 с екипа на Далас Маверикс. 

40-годишната звезда се подложи на операция на глезена в края на миналия сезон и вече осем месеца не може да се върне на терена. Той трябваше да е готов още през септември, но тогава се появи възпаление в сухожилието, което отложи датата с два месеца. 

Но с оглед на възрастта му, възстановяването върви по-бавно. Той вече участва в мачове с треньорите, натоварва се все повече, но преди да е направил поне 5 пълни тренировки с отбора, няма да се появи на терена. Очаква се това да се случи най-късно в средата на декември. 

"Действаме по-бавно с връщането ми на терена, защото този път искам да съм 100% здрав и да няма помен от болката. Не искам да се върна, само за да подобря рекорда, а после да съм пак в лазарета. Не, искам да играя и да съм пълноценен до края на сезона. Затова ще се върна към средата на декември", заяви Новицки.