Никола Йокич записа своя шести „трипъл-дабъл“ през сезона, а неговият Денвър Нъгетс обърна Лос Анджелис Лейкърс за победа със 122:105. Една от звездите на гостите - Антъни Дейвис, обаче напусна терена с контузия на ахилеса, след като обърна глезена в края на първото полувреме.

Мачът беше и директна битка между Йокич и ЛеБрон Джеймс, и двамата претенденти за наградата за най-полезен състезател в редовния сезон. В крайна сметка Йокич завърши срещата с 23 точки, 16 борби и 10 асистенции. От другата страна ЛеБрон остана с 22 точки, 10 борби и 9 асистенции, но тимът му приключи серията си от седем поредни победи.

Денвър е на 3-о място в Северозападната дивизия с 15 победи и 11 поражения, а Езерняците остават на върха в Тихоокеанската дивизия с 21 победи и 7 поражения.

Джамал Мъри добави 25 точки за Нъгетс, които бавно се изкачват в класирането, регистрирайки днес трета поредна победа. Зики Нджай добави 16 от пейката, а другата резерва Факундо Кампасо приключи с 15.

Лос Анджелис Клипърс записа 20-а победа от началото на сезона - 128:111 над Кливланд у дома. Така тимът от Лос Анджелис е на 2-о място в Тихоокеанската дивизия, докато гостите им са предпоследни в Централната с 10/18. Днешното им поражение е седмо подред.

Лу Уилямс записа най-добро постижение за сезона, вкарвайки 30 точки, след като и за първи път стартира като титуляр. Уилямс, който три години подред беше избиран за най-добър шести играч в Лигата, добави 10 асистенции и вкара два наказателни удара в последната минута на срещата.

Гостите бяха без Кауай Ленърд и Пол Джордж заради травми. Ленърд има травма в долната част на левия крак, докато Джордж е със счупена костица на пръст на дясната ръка.

За Клипърс с 23 точки се отличи и Маркъс Морис, което е негово постижение номер 1 за сезона, а Колин Сикстън вкара 23 за Кавалиърс.