Баскетболната суперзвезда Денис Родман е фалирал и го заплашва затвор. Това твърди адвокатът на бившия играч на Чикаго Булс. Финансовият съветник на звездата пък казва, че Родман страда от алкохолизъм, което му пречи да си намери работа. Според гражданския съд в Лос Анджелис Родман дължи почти 900 000 долара на бившата си съпруга и двете си деца, и ако не успее да намери тези пари до края на май може да бъде пратен в затвора за 3 седмици, пише DarikNews.bg.

50-годишният ексцентричен спортист вече потвърди, че ще пристигне в България за Мача на баскетболните звезди на 7 април.

"Денис Родман е много мил човек, но за съжаление страда от алкохолизъм", обясни Пеги Уилямс, финансовият съветник на Родман. Адвокатът на Родман, Линея Уилис, която работи за него "pro bono", т. е. безплатно, обяснява, че баскетболистът, който по време на най-успешния си сезон в Чикаго (1996-97) спечели 9 млн. долара, а за 14-те си сезона в НБА в рамките на заплата и спонсорства прибра повече от 30 милиона, вече няма пукната пара. Той не може да плаща собствените си разходи, още по-малко тези на бившата си съпруга Мишèл Родман и двете им деца на 9- и 10-годишна възраст.

Родман, който е висок метър и 98 см., е роден на 13 май 1961 година в Ню Джързи. Играе за пет отбора от НБА между 1986-2000 година, като печели шест шампионата с три отбора. Той става шампион в класацията за най-много борби под коша рекорден брой сезони - седем. Първият му отбор, Детройт Пистънс, дори изтегля фланелката с номер 10, с която играе Родман, и десятката не може да се ползва повече от бъдещи играчи в клуба. Родман играе в легендарният отбор на Чикаго Булс заедно с Майкъл Джордан и Скоти Пипън, с който спечели три шампионата на НБА от 1995-98 г. Според уебсайта Basketball Reference, Родман е 54-ят най-велик баскетболист на всички времена.

Известен е и с това, че е бил гадже на МадонаКармен Електра, както и със скандала през 1996-а, когато обяви пред медиите, че ще се жени, след което се яви в църквата облечен в булчинска рокля, за да представи автобиографията си.

Често организира шумни купони в дома си, като полицията в Нюпорт Бийч, Южна Калифорния, е викана по оплаквания на съседи повече от 80 пъти. Съветничката на Родман - Пеги Уилямс, обясни, че баскетболистът е посегнал към чашката след развода си с Мишел през 2004-а. Въпреки това Родман и Мишел са в добри отношения и дори обядвали по време на почивката между заседания по делото за издръжките след раздялата им.

Макар и свръх екстравагантен, в личния си живот Родман е стеснителен човек, който компенсира за това с ексцентричните си изпълнения. През 1993 година той обмисля самоубийство по време на последния си сезон с Детройт. Той се преборва с това и започва да се държи свръх-екстровертно. Започва да играе в за Сан Антонио Спърс, където си боядисва косата, прави си татуировки и пиърсинги по цялото тяло и става известен като "лошото момче" на НБА. По време на включването му в Залата на славата на НБА през 2011 година той не успява да се пребори със сълзите:

"Искам да благодаря на много хора. Сред тях са моите приятели, които ме държат в правия път всеки ден, както и Пени Маршал, която снима документално за живота ми, дано доживея да го видя... Сериозно говоря!"

В автобиографията си Родман си признава какви мисли са минали през главата му през нощта, в която е получил своето просветление. Той пише: "Аз реших, че вместо да си отнема живота, ще убия измамника, който ме води в посока, в която аз нямам желание да се движа. Аз си казах "ще живея живота си така, както искам да го живея'".

Както е известно, българските фенове очакват да видят Денис Родман у нас. Той е най-голямата звезда, поканена за баскетболния Мач на звездите. На 6 и 7 април ще има и специален камп, също с участието на Денис Родман, в който могат да се запишат всички млади любители на баскетбола, дори и да не се занимават професионално със спорт.

Подробности на кампа има в официалния сайт на All-Star Мача 2012.

Билети за най-голямото баскетболно шоу, правено в България, се продават в мрежата на Eventim.bg.