Юношески Мач на звездите ще предхожда голямото събитие между най-добрите български баскетболисти. За първи път през тази година организаторите се заеха със създаването не само на Мач на звездите, но цял All-Star Уикенд, каквато е традицията в НБА. Двудневното събитие ще се състои на 6 и 7 април, петък и събота, в столичното бижу „Армеец Арена“.

Млади състезатели, родени през 1993 и 1994-та, и в основата на националните отбори за юноши и младежи, ще бъдат селектирани за участие в срещата, която ще е в първия ден, на 6 април. Техни треньори ще бъдат и националните селекционери във въпросните възрасти – Любомир Минчев и Петко Делев, като те ще определят и имената на баскетболистите.

Големият гост за Мача на звездите – Денис Родман – също ще бъде поканен на сборната среща на юношите, а приходите от вход за двубоя ще отидат в дарителския фонд за лечението на нашия колега Рачо Колев.

На 6 и 7 април ще има и специален камп, също с участието на Денис Родман, в който могат да се запишат всички млади любители на баскетбола, дори и да не се занимават професионално със спорт. Подробности на кампа има в официалния сайт на All-Star Мача 2012.

Билети за най-голямото баскетболно шоу, правено в България, се продават в мрежата на Eventim.bg.