Американският баскетболист ЛеБрон Джеймс е близо до нов рекорд. Уникална колекционерска картичка на Джеймс, наречена Triple Logoman, ще бъде продадена на търг през следващия месец, а очакванията са да се превърне в най-скъпата в историята. Настоящият рекорд е 6,6 милиона долара, за колкото бе продадена картичка на Хонъс Вагнер през миналата година, съобщава агенция АП. Картичката на бейзболиста е на повече от 100 години. Тази на Джеймс е част от албум с лепенки на компанията „Панини“ за 2020/2021 и включва логото на НБА от три негови екипа от времето му в отборите на Кливланд, Маями и Лос Анджелис Лейкърс.

„Картичката е уникална. Обикновено по-старите са по-ценни. Никога не е имало толкова популярна картичка, преди дори да е извадена от пакета“, заяви Кен Голдин, основател и президент на компанията за колекционерски стоки „Голдин“.

Офертите за картичката на ЛеБрон Джеймс, която бе открита по-рано тази година, вече достигат 1,7 милиона долара, а търгът продължава до 25 юни.

Джеймс вече държи рекорда за най-скъпа баскетболна картичка от дебютния му сезон, която бе продадена на 5,2 милиона долара през миналия сезон.