Треньорът на Далас Маверикс Рик Карлайл съобщи, че тимът ще бъде без две от звездите си - Раджон Рондо и Чандлър Парсънс, за остатъка от плейофите. Парсънс ще бъде извън игра заради травма, получена в гостуването на Индиана по време на един от последните мачове на Маверикс от редовния сезон.

Бившият играч на Хюстън направи всичко по силите си, за да се върне на терена и дори игра 37 минути в първия мач на тима си от плейофите, но според Карлайл той повече не е в състояние да вземе участие. Контузията на Парсънс е в дясното коляно и той ще трябва да се подложи на операция. 

Ситуацията с Рондо е доста по-различна. Гардът е в открит конфликт с Карлайл, заради което бе пратен на пейката през второто полувреме на срещата между Далас и Хюстън във вторник. Официалната причина, която изтъкна ръководството на отбора, е контузия в гърба, но изглежда това не е така. 

Запитан дали очаква Рондо да играе отново с екипа на Далас, Карлайл отговори с: "Не, не очаквам". 29-годишният гард изказа публично мнение след мача с Хюстън, че ще напусне отбора, ако Карлайл остане на поста си. 

Рондо пристигна в Далас в средата на февруари от Бостън. Далас изостава с 0:2 в серията до 4 успеха срещу Хюстън, а мач номер 3 от серията е в петък. /БТА