Бостън надигра Маями със 100:98 и поведе с 3:0 победи в четвъртфиналните плейофи в Източната конференция в Националната баскетболна асоциация.

Изстрел на Пол Пиърс от далечна дистанция донесе победата на Селтикс, след като "горещите" успяха да стопят изоставане от девет точки в четвъртия период. Двубой номер 4 от серията е в неделя отново в Маями и при нова победа Бостън ще си осигури очаквано класиране за полуфиналите на Изток.

Пиърс завърши с общо 32 точки, 5 от които бяха и последните в актива на неговия отбор в срещата с Маями. Дуейн Уейд от "горещите" вкара 34 точки, но напусна игра принудително 11 секунди преди финалната сирена заради контузия в прасеца.

В Западната конференция Сан Антонио спечели с 94:90 като домакин на Далас и поведе с 2:1 победи в серията. Ману Джинобили от "шпорите", който игра с предпазна маска на лицето заради счупен нос, вкара 15 точки, 11 от които в последния период. Неговият съотборник Тим Дънкън завърши с 25 точки, докато Дирк Новицки от Далас реализира 35 точки. Мач номер 4 от серията е в неделя в Сан Антонио.

В друг двубой на Запад Юта победи категорично у дома Денвър със 105:93 и поведе с 2:1 в серията. Следващият мач между двата отбора ще се играе отново в Солт Лейк Сити.