Отборът от Националната баскетболна асоциация Атланта Хоукс  съобщи, че е привлякъл гарда Кент Бейзмор и преподписал с  центъра Елтън Бранд. 25-годишният Бейзмор за последно игра в Лос Анджелис Лейкърс, където бе привлечен от Голдън Стейт Уориърс в  последните дни преди затварянето на трансферния прозорец през  миналия сезон.

За "езерняците" 196-сантиметровият гард записа  средно по 13,1 точки в 23 мача. Старши треньорът на "ястребите" Майк Бъдънхолзър изрази  задоволството си от привличането на Бейзмор, който ще е от  изключителна полза на отбора в защита заради възможността си да  пази много различни позиции.

Освен Бейзмор Бъдънхолзър похвали и 35-годишния Елтън Бранд, когото определи като "краен  професионалист и страхотен лидер". Центърът, който беше избран  под номер 1 в драфта през 1999 година от Чикаго Булс, ще изиграе втория си сезон за Атланта. През първия той записа 5,7 точки и  4,9 борби средно на мач.  

Бранд е двукратен участник в Мача на звездите в НБА, както и Новобранец на годината.  Параметрите по договорите на двамата баскетболисти обаче не  бяха разкрити./БТА