43-годишният Чарлз Оукли е на път да се завърне към професионалния баскетбол, при това в най-голямото първенство на света – НБА. Той смята, че в лигата има много отбори, които могат да използват неговия опит и лидерски качества. Оукли дори спомена конкретни тимове, към които може да се присъедини – Ню Йорк, Ню Джърси, Кливлънд и Далас.

Ето какво написа „Ню Йорк Дейли Нюз” по въпроса: „Чарлз Оукли е толкова стар, че може да нарече Дикембе Мутомбо „юноша”. Всъщност, Оукли е толкова стар, че влезе в Лигата две години преди тазгодишният новобранец на Ню Йорк Никс Уилсън Чандлър да бъде роден.”

Тежкото крило обаче е напълно сериозен в намерението си да стъпи отново на паркета. Оукли е един от най-обичаните баскетболисти, носили екипа на Никс.

„Не казвам, че съм по-добър от момчетата, които играят всеки ден. Но мога да играя по 20 минути на вечер. Аз разбирам играта. Мога да стрелям от разстояние, от наказателната линия, и да пазя добре. Много отбори нямат човек, който да държи палката на паркета. Не се опитвам да си прося нищо. Просто ми дайте шанс за проби и ако решите, че не ставам, просто ме отрежете,” заяви Оукли.

Чарлз Оукли бе избран през 1985 година от Чикаго и игра във Ветровития град три сезона, преди през 1988г. да се присъедини към Ню Йорк Никс. Там той игра десет сезона, а след това кариерата му премина през Торонто, отново Чикаго и Вашингтон, преди да завърши в Хюстън през 2004 година. Оукли има 1282 мача за 19 сезона в НБА.