Трима от обещаващите ни млади баскетболисти, които националният ни селекционер Пини Гершон включи в разширения състав на мъжкия ни тим от днес се присъединяват към останалите, които вече водят подготовка в София. Христо Захариев, Божидар Аврамов и Александър Янев приключиха участието си на Европейското за юноши до 18 години в Гърция.

Държавната ни селекция остана на 13-то място в крайното класиране, като поне успя да запази мястото на България в дивизия А.

Баскетболистът на Левски Христо Захариев обаче стана най-добър реализатор на първенството на Стария континент и привлече вниманието на специалисти и медии. Захариев, който миналото лято прекара около месец в тренировки с тогавашния европейския шампион Панатинайкос, даде интервю пред местни журналисти и сподели, че възможността да работи с треньора Желко Обрадович за него е била сбъдната мечта.

Националният отбор на България – мъже, ще изиграе днес седмата си контрола от началото на подготовката си за евроквалификациите, които стартират точно след две седмици.

Баскетболистите ни ще се изправят срещу Македония, но при закрити врати, заради желанието на гостите. Македонците пристигнаха на лагер в Боровец и все още са без някои от натурализираните си американци, но в състава личат имената на Ристе Стефанов и Перо Антич. Двата тима ще изиграят и един открит за публика и медии двубой помежду си на 11 август също в зала „Универсиада”, а преди това Пини Гершон ще провери състава в мачове срещу първия отбор на Белгия в петък и събота тази седмица.

Снощи баскетболистите ни шашнаха кондиционния треньор Ави Ковалски като му подариха специален велосипед. Израелецът, който отпразнува рождения си ден бе изненадан и с фойерверки на тренировката в зала „Универсиада”.