Българският национален тим под ръководството на Пини Гершон очаквано победи с голяма разлика младежите на Румъния до 20 години с 95:38 в мач от втория ден на международния турнир в Самоков, съобщи bulgarianbasket.com.

Шест състезатели на България завършиха с двуцифрен точков актив, като най-много отбеляза Йордан Бозов – 18 точки. Други трима добавиха по 11 – братята Златин и Стефан Георгиеви и Деян Иванов, а Веско Веселинов и Асен Великов се отчетоха с по 10 точки.

Само в една от частите отборът на Гершон допусна да му бъдат отбелязани повече от 10 точки – първата част завърши 18:15 в полза на нашите. Оттам нататък всичко премина под диктовката на българите, нещо очаквано като се има предвид разликата в класите на двата отбора. Особено това си пролича в последната четвърт, в която резултата бе 36:7 за домакините.

В игра днес Гершон пусна Николай Върбанов и Людмил Хаджисотиров на мястото на Юлиан Радионов и Тенчо Банев. Двамата нови отбелязаха по 4 точки в мача. Днес отново не взе участие Станислав Славейков.

За Румъния (20) единствен Титус Ничиора достигна двуцифрен актив с неговите 11 точки.

Обнадеждаващ за треньорския щаб на българите бе фактът, че след 30 грешки снощи срещу българските младежи днес националите ни направиха едва 9.

Утре е последният ден от турнира, в който първо играят на обяд България (20) и Румъния (20), а вечерта от 18.00 мъжкият национален отбор играе срещу Македония (20).