„Тежка загуба, може би не подходихме както трябва към мача”, коментира след поражението от Черна гора един от лидерите в националния ни отбор по баскетбол Филип Виденов.

„Те всъщност не играха това, което знам, че могат да играят. Ние имахме много възможности. Въобще не ни тръгна играта. В защита пак имахме пропуски. Може би си повярвахме прекалено много. Време беше да играем срещу някой по-сериозен отбор. Черна гора са с много добри играчи. Ще ми се да има повече такива мачове, за да разберем как сме и как трябва да се готвим за такива мачове, с каква нагласа да излизаме. Общо взето сега няма значение как стреляме, въпросът е да играем правилно. Имаме един месец до Европейското и се надявам да сме готови за Полша. Мисля, че срещу Русия ще излезем с друга нагласа. До тогава има доста време и ще подобрим защитата със сигурност. За стрелбата, все някой ще вкара, имаме добри вкарвачи в отбора. Или не си повярвахме достатъчно, или прекалено. И в двата случая има негативен ефект”, допълни още Виденов.

„Започнахме мача доста пренавити и мачът тръгна доста тежко. Пробвахме да се върнем в двубоя, но до там ни стигнаха силите. Надиграха ни под коша. Не влязоха някои топки. Имаме още един месец за подготовка и ще пробваме да се противопоставим на останалите отбори в групата. Всеки искаше да покаже най-доброто от себе си, но понякога не става така”, пък заяви Чавдар Костов, който имаше сполучливи изяви срещу черногорците снощи в зала „Универсиада”.