Националният ни отбор по баскетбол за кадети до 16 години стартира с лагер във Вършец под ръководството на селекционера Иван Коцев.

Подготвят се 19 състезатели, а към групата все още се очаква да се присъедини младокът от юношеския състав на Реал Мадрид Константин Костадинов, който вече има разрешение от клуба си да участва.

Погледите тази година ще са насочени към отбора, който ще участва на Европейското първенство, Дивизия Б, в София през август.

Следващият талант: Българската перла на Реал Мадрид

Страхотен: Българче стана най-полезен в Испания с титла с Реал

"Аз съм амбициозен човек, винаги съм имал цели пред мен и повечето съм изпълнил. Също така съм реалист човек и виждам на какво ниво е баскетболът и къде сме ние спрямо това ниво. Много отдавна не сме там, където ни се иска", коментира Иван Коцев пред bgbasket.com.

"Причини има много, които не искам да коментирам сега, но всички сме виновни да се стигне дотук - треньори, състезатели, родители. Единствената цел, която съм поставил пред мен и отбора е да се раздаваме докрай и да играем красив баскетбол, и самите състезатели да изпитват удоволствие от показаната игра."