Най-добрият словенски баскетболист и звезда на Финикс Сънс Горан Драгич може да пропусне предстоящото Световно първенство в Испания. Един от най-добрите европейски състезатели изглежда постепенно трупа умора след девет месеца без почивка, заради мачовете в НБА и на Европейското първенство, което през миналата година се игра в родината му Словения.

„Честно да ви кажа понякога просто се събират прекалено много мачове. Трябва да седна с хората от федерацията и да разговаряме за бъдещето. В момента по-скоро съм на мнение, че няма да игра, защото имам нужда от малко почивка, за да се подготвя за следващия сезон“, коментира Драгич.

Словенският национал обаче смята, че това му решение ще разочарова сънародниците му. „У дома в Словения хората непрекъснато те критикуват, като знаят колко пари печелиш и че си звезда, когато не играеш за националния. Честно, това ме притеснява, защото тези хора не знаят колко е тежък сезонът и колко мачове играем. Бих казал, че прекарвам повече време на път в самолет, отколкото в кола“, споделя Горан Драгич.