Селекционерът на испанския национален отбор по баскетбол Айто Гарсия Ренесес заяви, че неговият отбор в никакъв случай няма да повтори играта си от груповата фаза и във финалния сблъсък със САЩ. Испания се класира след труден успех с 91:86 над Литва и в неделя ще спори за златото. В групите обаче световните шампиони бяха смазани от американците и сега наставникът ще търси начин да промени играта на своя тим.

„Имаме своите шансове за победа,” каза Ренесес относно предстоящия сблъсък със САЩ. „Не знам дали 2 или 11, 50 или 90 процента са нашите шансове за успех. Но със сигурност няма да повторим грешките си от първия мач срещу тях. Ще играем така, както го сторихме срещу Гърция, Хърватия и Литва.”

Относно полуфиналния мач, селекционерът добави: „Ние излязохме с правилната настройка, но и Литва започна силно. Усилията ни бяха съсредоточени върху задачата да спрем Ясикевичус,” отбеляза той и добави, че литовците са били изключително добри при стрелбата от далечно разстояние.

„Защитата ни помогна да спечелим мача и ние сме изключително развълнувани, че ще играем за втори път в историята на финал на Олимпийски игри,” заключи Айто Гарсия Ренесес.