Наставникът на Босна и Херцеговина Ненад Маркович призна, че неговият тим е имал и малко шанс в края на баскетболната евроквалификация тази вечер срещу България в зала „Универсиада”.

„Мачът беше много тежък. Психологически тежък. Разликата от 4 точки може и да изглежда малка, но изходът от срещата беше непредсказуем. Знаех, че българите ще са под напрежение и това се видя в началото на срещата. Изпуснаха няколко стрелби от тройката. Двубоят премина през много обрати, както водехме с 10 точки, така и после губехме. Накрая имахме и шанс. Една топка реши мача при 4 точки разлика. Ако бяхте вкарали щеше да е различно, но това е баскетболът. Ще се подготвим добре срещу Унгария, но вече ги победихме веднъж с 15 точки разлика”.

„Българският тим е много добър. Има няколко отлични млади играчи – братята Иванови, Костов. Имате много добър, амбициозен треньор, който на мен лично много ми допада. Освен, че Тити е добър треньор е и добър човек. Мисля, че с Виденов тимът ви щеше да е още по-добър”, коментира доволният Ненад Маркович.