„Когато се участва в квалификации – целта e класиране. За това ще се борят и четирите отбора в нашата група. В момента обаче женският ни баскетбол е в много тежка ситуация. На жребия бяхме в урната на аутсайдерите. Наясно сме, че задачата ни е трудна, тъй като за финалите се класират първите осем отбора, плюс най-добрите шест", заяви селекционерът на женския ни национален отбор по баскетбол Стефан Михайлов преди старта на квалификациите за Европейското първенство през 2019 в Сърбия и Латвия.

Тимът ни попадна в група F с шампиона на Стария континент Испания, Украйна и Холандия. 

Състезателките, водени от треньора Стефан Михайлов ще стартират кампанията с домакинство именно на испанките, като двубоят е тази събота, 11 ноември, от 19.00 часа в столичната зала „Универсиада“.

„Вторият отбор в нашата група ще се определи измежду нас, Украйна и Холандия. Няма гаранция обаче, че завършилият на второ място ще се класира, тъй като ще му се необходими поне пет победи, а при всички положения и трите отбора ще запишем по две загуби от Испания. Все пак ни предстоят шест мача, в които ще се борим за класирането си на Европейското“, допълни още Михайлов.

Капитанът на тима Димана Георгиева също призна, че се надява тимът ни да успее да намери място сред финалистите на Евробаскет 2019:

„Отборът ни е сравнително подмладен тази година. Искрено се надявам да се представим много добре, да играем силно и всички момичета, които сме в състава да получим възможност да играем на Европейското първенство през 2019 година." /БГНЕС