Селекционерът на женския национален отбор Стефан Михайлов обяви състава на тима за предстоящите мачове за квалификациите за Европейското първенство през 2019-а година в Сърбия и Латвия.

Националките се събират в София на 4 ноември, като първата им тренировка е в зала „Триадица“.

По-късно, в понеделник, в заниманията ще се включат и Жаклин Златанова и Диана Войнова, които в събота имат срещи с клубните си отбори, съответно в първенствата на Испания и Германия.

На 7 ноември Михайлов и няколко от избраничките му ще дадат пресконференция в залата на V етаж на Министерството на младежта и спорта. Срещата с медиите ще започне в 13:15 часа, съобщиха от баскетболната федерация.

„Надявам се всичко да е наред и в предстоящия кръг от А група жени и първенствата на Испания и Германия да няма контузии. Дано всички останат здрави, за да можем да се подготвим по най-добрия начин за мачовете с Испания и Украйна“, коментира наставникът на тима Стефан Михайлов.

На 11 ноември българките посрещат действащия европейски шампион Испания. Двубоят ще се играе в зала „Универсиада“ в София и е с начален час 19:00.

На 15 ноември, в Киев, нашите гостуват на здравия отбор на Украйна.

Състав на националния отбор по баскетбол за жени:
1. Виктория Стойчева Монтана 2003
4. Виолина Кочева Хасково 2012
5. Христина Иванова Монтана 2003
9. Жаклин Златанова Сарагоса (Испания)
10. Цветомира Шаренкапова Монтана 2003
11. Диана Войнова Марбург (Германия)
12. Гергана Иванова Берое Стара Загора
13. Радостина Димитрова Монтана 2003
14. Стефка Николова Славия
19. Димана Георгиева Монтана 2003
22. Габриела Костова Берое Стара Загора
23. Даниела Петева Монтана 2003