Грузинският баскетболен национал Торнике Шенгелия, който ще пропусне предстоящото Европейско първенство за мъже заради контузия, благодари за подкрепата, която получава в последните дни.

Грузия е един от домакините на шампионата на Стария континент заедно с Италия, Германия и Чехия, а националният тим на страната е сред съперниците на България в група „А“. Срещите от тази група ще се играят в грузинската столица Тбилиси.

„Благодаря на всички за подкрепата и позитивните съобщения. Не мога да ви обясня какво означава тази подкрепа от всички вас за мен. От деня, в който бе обявено, че родината ми ще е домакин на Евробаскет 2022, вероятно няма ден, в който да не съм мислил за турнира. Всяко мое действие беше насочено към предстоящото първенство. Но в спорта заедно с хубавите времена има и моменти като този“, написа Торнике Шенгелия в социалните мрежи.

„Душата ми ме боли повече от рамото, защото няма да мога да помогна на грузинския национален тим в толкова важен момент и няма да мога да застана на терена редом със съотборниците ми. Днес обаче съм спокоен, защото познавам нашите фенове и играчи и знам, че в трудните моменти това ще им донесе допълнителна мотивация и сила. Не се тревожете  за мен. Бил съм подобна ситуация и преди и съм се връщал още по-силен. Благодаря на Господ, че ми е дал способността да се боря и ми помага в трудните моменти. Затова сега изпратете цялата си позитивна енергия и подкрепа към отбора. Само заедно можем да постигнем големите си цели“, добави още 30-годишният баскетболист.