Новият технически директор на националния ни тим по баскетбол Тити Папазов заяви, че остана непоправим оптимист и вярва в класирането на България на Европейското първенство. „От политиката се научих, че няма лоши въпроси има лоши отговори, така че въобще не се притеснявам. Благодарен съм на съдбата, че съм безкрайно близък с хора като Желко Обрадович и Пини Гершон. За мен няма никакво значение какъв ще се водя в отбора. Аз съм доказал, че съм със сигурност един от малкото хора в българския баскетбол, който независим какъв е екипа, от любов към баскетбола съм помагал на отбора. Всички знаете, че понякога не съм бил в екипа, а съм правил страшно полезни неща за тима, така че за мен няма значение дали ще съм технически директор или помощник-треньор. Най-нормално беше при условие, че Пини не искаше повече нова хора в екипа, като човек с най-голям опит и като най-близък преценихме, че може да стане така. Не виждам никакъв проблем. Важното за нас всички е на 20-те септември вечерта да сме щастливи и да ликуваме. Единственото нещо, което ме интересува е да успеем да се класираме. Пини е тук като доброволец и тогава човек е още по-мотивиран. Иска ми се ние да използваме неговото присъствие”, заяви Тити след като стана ясно промяната в неговата длъжност в представителния ни мъжки отбор.

„За мен е уникално предизвикателство да работя с Пини. Винаги съм мечтал българският баскетбол да бъде на върха. Казах на момчетата като се събрахме, когато Пини още го нямаше, им благодарих за отношението и ги помолих да измъкнат още повече от себе си заради Пини. Убеден съм, че тримата, които най-много ще спечелят от присъствието на Пини Гершон са Любо Минчев, Тони Дечев и Тити Папазов. Ние сме тези, които се занимаваме с нашата любима професия и това ще е „Харвард” за нас. Титлата е без значение за мен. За мен е важно да бъда отново този, който съм бил винаги в България. Няма човек, който да обича повече българския баскетбол. И ще си тръгна от баскетбола, не когато някой иска, а когато намеря човек, който да обича повече баскетбола от мен. Някой хора казват, че съм наркоман, а сега като бях в Китай се тествах в най-съвременната клиника и тя показа, че дрогата ми е баскетболът”, емоционално коментира Папазов и добави:

„Убеден съм, че играчите са безкрайно мотивирани. Всеки осъзнава много фактът, че той е тук между нас. Ако Пини Гершон каже например, че Деян Иванов е много добър играч има една стойност, а ако го каже Тити Папазов има друга стойност. Убеден съм, че първо ще направим невероятен екип. Работим с невиждано настроение. Непоправим оптимист съм и смятам, че ще се класираме на Европейското.”