Помощникът на Пини Гершон – Константин Папазов – не пропусна да покаже шоуменския си нрав и на път за Вроцлав, където баскетболните ни национали ще играят на Европейско първенство. Тити за пореден път доказа, че умее да повдига духа на състезателите, както и на всякаква друга налична публика.

Още с пристигането си на правителственото летище в София, Папазов бе в приповдигнато настроение, вероятно от предстоящото вълнуващо първенство в Полша. Той сновеше между баскетболисти, треньори, роднини и журналисти на VIP терминала и разменяше по няколко думи с всеки.

Интересното обаче тепърва предстоеше, с качването на самолета. След като всички удобно заеха местата си в аероплана, Папазов поднесе своята изненада и изведнъж гласът му прозвуча от уредбата. Той „заплаши”, че ще седне дори на пилотското място, но плавният полет предполагаше, че все пак се е отказал от намерението си.

Тити на няколко пъти използва възможността да сподели това-онова с пътуващите, а накрая завърши с обещание:„От името на капитан Папазов пожелаваме приятен престой. Обещаваме от името на авио отряд 28, да дойдем да ви приберем на 21 септември с шампионската титла.”