Националният тим по баскетбол вече се намира в Шалготарян, където утре вечер от 19.00 часа българско време ще играе срещу Унгария поредната си среща от квалификациите за европейското първенство в Полша догодина.

„Настанени сме в хубав и чисто нов хотел, но за съжаление в него все още няма нормални условия – без телевизори и телефони в стаите. От Будапеща до Шалготарян пътувахме с автобус, който е от Олимпиадата в Москва, такъв от градския транспорт с перфоратор. Това не е сериозно. Хотелът ни се намира на 30 километра от залата. Още не сме тренирали в нея, където е мача утре вечер. Довечера ще го направим за първи път, като може и заниманието да продължи по-дълго, за да отменим сутрешната тренировка. Все пак трябва за всяка тренировка момчетата да пътуват по 60 километра, което идва в повече след дългите пътувания от Белград през Будапеща до Шалготарян.

Всички са доста мотивирани, разбират колко е важен мачът и се надяваме на победа. Тя ще е много важна стъпка по пътя към голямата цел - класирането на Евробаскет”, каза Константин Папазов пред BulgarianBasket.com.

Срещата ще бъде предавана по унгарския спортен канал Sport 1, който може да се гледа от притежателите на сателитни комплекти на спътника Astra на 19.2 градуса на изток. В другия мач от нашата група А, в събота от 21.30 в Белград играят Сърбия и Италия.