Константин Папазов коментира предстоящия мач на националния отбор по баскетбол срещу Исландия в световните квалификации, както и дали има сили Левски да стане шампион. Също така, пред финал е и завършване на преговори с голяма европейска фирма, която да помага на "сините".

"Винаги съм твърдял, че националният отбор е най-престижното нещо, което един треньор може да има в своята кариера. Със сигурност отборът на Исландия е по-слаб сега, отколкото беше тогава. Тогава още казах, че Исландия е отбор със сериозен потенциал. Доказателство е, че на две поредни Европейски първенства - 2015-а и 2017-а те са участници. Няма да е никак лесно, но смятам, че ние имаме качества. Смятам, че показахме воля и характер на мача с Финландия, независимо че загубихме. Една победа там гарантира участие в следващата фаза, което ще е изключителен успех за българския баскетбол, защото отбори като Франция, Русия, Белгия или Босна ще дойдат в следващата квалификация и ще даде възможност на нашия баскетбол да се качи на по-високо ниво", коментира старши треньорът на баскетболния Левски.

Попитан за гостуването генералния секретар на ФИБА Патрик Бауман в България и компанията, в която изгледа мача България - Финландия в Ботевград, Папазов сподели:

"Гостуването на генералният секретар на ФИБА беше доста значимо за България и за българския баскетбол. Имаме добри индикации. Бях лично поканен от г-н Златев да съм част от този екип, с който бяхме заедно с г-н Бауман. Смятам, че наистина това, което направи Румъния като организатор и домакин на една от групите на Европейското първенство, и промяната в класата на баскетбола в Румъния се дължи до голяма степен на това домакинство. Убеден съм убеден, че и България и нормално г-н Златев нормално да имат амбиции след като толкова години инвестира в баскетбола, едно домакинство да повлияе положително на българския баскетбол. Благодаря за поканата и нормално като човек, който в последните 20 години съм тяхно свързан с баскетбола."

"Ние преди 10 години победихме Финландия с 20 точки в Хелзинки и се оказа, че тази програма, която предприеха финландците с немския треньор Детман дава резултати и те видяхте как добре играха в Ботевград. Ние не трябва да се предаваме. Имаме шансове. Играем добре и независимо от загубата не трябва да униваме. Убеден съм, че имаме потенциал. Няма да бъде лесно", добави още Тити за днешния мач на националния тим от световните квалификации.

На въпрос за думите си, че Левски ще е шампион тази година, Тити Папазов отговори:

"Аз избягвам бомбатичните изказвания. В този момент малко повече емоция съм вложил. Пред прага на завършване сме, след повече от година и половина разговори - има голяма западноевропейска компания, със 125-годишна история, която е проявила интерес към Левски. Хората са много амбициозни. Може би повлиян от тяхната амбиция, без да следвам реалността, се изхвърлих. Но аз съм човек, който като се изхвърли трябва да се бори, за да си оправдае думите, така че това, което зависи от мен, ще положа максимални усилия да опитам да оправдая тези мои думи. Реалността е, при тази хегемония, която има Лукойл, независимо че не се представя по най-добрия начин в Европа, че отборът на Лукойл е много силен. Показа го в прекия двубой с втория отбор по сила според мен Берое. Ние поне ще преследваме да играем финал. Реалното е при добра селекция, да се постараем да се преборим с Берое, Рилски спортист и Балкан да играем финал."

"Смятам, че никой от "сините" фенове няма да ми се разсърди, защото винаги съм казвал, че "сините" фенове са тези, заради които този отбор съществува. Силно се надявам час по-скоро да свършат перипетиите пред тази западноевропейска компания, която е проявила интерес. Човекът, който я управлява в миналото е играл баскетбол. Амбициозен бизнесмен, който ще ръководи компания, структуроопределяща държавата в бъдеще. Това ще бъде освен добре за Левски, а добър Левски ще бъде добре за българския баскетбол. Човек за това трябва да знае като говори, какво обещава. Аз ще се боря този проект да бъде реализиран. Смятам, че имам много добър екип и възможност, имаме пет свободни квоти за чужденци, имаме интерес към българин, който играе в чужбина и не е с най-доброто финансово заплащане като коректност. Левски е отбор и име, което заслужава да се бори за медалите винаги и за първото място. Футболният Левски може да не е първи, но е вечен, така е и в баскетбола. Аз съм оптимист като цяло за бъдещето на Левски", завърши треньорът на баскетболния Левски.