Националният ни тим по баскетбол започва битката за класиране на Евро 2009 с мач срещу Унгария в сряда, а техническият директор Тити Папазов призова за подкрепата на феновете в зала „Универсиада” след победата над Румъния днес следобед.

„Има добро настроение в тима. Единствено ме притеснява, че залата е много празна, но съм убеден, че феновете ще ни помогнат. И до днес нямам обяснение какво накара Пини Гершон да дойде в България, освен предизвикателството. Работихме много добре. Имам чувството, че тази година играчите надскочиха очакванията ми и дадоха още повече от себе си. Отборът е все по-концентриран и вярвам, че залата ще е пълна и публиката ще ни помогне. Имаме много важен мач с Унгария. Смятам, че сега ще видим българския отбор с нов облик. Победата е важна от стратегическа гледна точка. Надяваме се на победа на Сърбия над Италия и ние да бием във Финландия. В сряда трябва да поставим добрата основа за гостуването във Финландия. Баскетболът не е нито на Пини Гершон, нито на Тити Папазов, а на цяла България и се моля, който ни обича, и който не ни обича да ни подкрепи. Имаме нужда от помощ. Малкото, което ни липсва – Пини Гершон дойде и сега съм оптимист за бъдещето на баскетбола като цяло”, заяви Папазов.

„Едва ли има човек, който да обича баскетбола и да не мечтае да сме първи в групата. Но съм реалист и смятам, че сърбите може би ще са първи и заради Душан Ивкович, а битката за второто място ще е с Италия. Безспорно не сме фаворити. Видях много неща, които са били много прости, а до 41 години не съм ги знаел. Казах, че ние тримата помощници ще научим най-много. Калоян е част от отбора и ще е с нас до 21 септември. Когато можем да го използваме, ще играе. Той е със сложна травма, но смятам, че за мача с Италия в Торино и за домакинството на Сърбия ще е готов. Живеем с тази надежда. Не можем да преборим медицината и реалностите Кейдриън Кларк е със същата контузия, но в по-слаба форма. До края на месеца трябва да започне да тренира на 100%. Уесън е в лошо физическо състояние, но той е много добър баскетболист и в бъдеще ще се реваншира. Има неща, който не зависят от треньора и това са контузиите. Джабер се представя много добре и трябва да сме доволни, че г-н Гершон го откри”, коментира още Тити Папазов.