Сърбин е новият технически директор на женския ни национален тим по баскетбол. Управителният съвет към българската федерация утвърди на поста Милодраг Вескович, който има завиден опит в баскетболните гарнитури на западната ни съседка, като с девическия и женския национален отбор е участвал на европейски първенства и олимпиади. Вескович има стаж и в отбори от Русия и Италия, съобщава официалният сайт на родната централа.

Милодраг е ставал три пъти треньор на годината в Сърбия в женското направление, печелил е Купата на Италия с Парма, има сребърен и бронзов медал от европейски първенства за девойки, както и две втори места на шампионата на Стария континент при жените. Най-доброто му постижение пък е сребърен медал от световно първенство за жени със състава на Югославия.

„Имаме приятелски взаимоотношения с него от години и откликна на молбата ми да помогне. В отбора отново ще работя със Стефан Стефанов. Нямаме много време за подготовка. Имам леки притеснения, че Гунева и Златанова имат травми, но се надявам скоро всичко да отшуми”, коментира старши треньорът на представителната ни селекция Николай Боруков.

Наставникът повика 15 баскетболистки за допълнителните евроквалификации за шампионата в Латвия. Националният тим се събира на 26-ти декември в Русе, където на 4 януари посреща Украйна в първия мач. Следват гостувания на Германия (на 10.12) и на Украйна в Киев (на 13.12), преди последния мач в групата на 19.12 с Германия отново в крайдунавския град.

От състава, който игра през лятото в същинските квалификации, отпаднаха Диана Найденова, Таня Чиров, Роксана Йорданова, Теодора Петрова и Радостина Славова. Натурализираната сръбкиня Таня Чиров ще бъде заменена от новата американска с български паспорт Ноел Куин.

Ето и 15-те в групата на Николай Боруков:

Гардове: Ивелина Вранчева, Зорница Костова, Силвия Пеева, Анета Митева.

Крила: Гергана Славчева, Евелина Гунева, Екатерина Димитрова, Нoел Куин, Жаклин Златанова, Даниела Петева.

Центровe: Вера Перостийска, Милена Томова, Гергана Брънзова, Наталия Топалова, Димана Георгиева.