Капитанът и плеймейкър на сръбския национален отбор по баскетбол Милош Теодосич няма да играе на предстоящото Световно първенство в Китай заради контузия в крака, съобщи старши треньорът Александър Джорджевич пред журналисти.

"Положението с Теодосич не изглежда добро. Ядрено-магнитният резултат показва, че има 4-милиметрово скъсване на кръстни връзки и няма да пътува с нас. Това е на 99 процента бъдещето oколо неговото участие на първенството", заяви Джорджевич.

Теодосич, който игра преди време в НБА за отбора на Лос Анджелис Клипърс, в момента носи екипа на Виртус Болоня. Той усложни ситуацията си, след като контузи за втори път едно и също място по време на контролата с Литва. освен от Теодосич, сърбите ще се лишат и от пойнт-гарда Драган Милосавлевич, който претърпя няколко травми на различни места на коляното по време на друг приятелски турнир в Атина.

Така съставът, който пътува за Китай за Световното първенство, е Стефан Йович, Василие Мичич, Богдан Богданович, Марко Гудурич, Владимир Лучич, Неманя Биелица, Стефан Бирчевич, Марко Симонович, Бобан Мариянович, Мирослав Радулица, Никола Милутинов и Никола Йокич.

Сърбия е в група D на груповата фаза заедно със съставите на Ангола, Италия и Филипините. Първенството започва на 31-и август./БТА