Националният отбор на Босна и Херцеговина, съперник на България за допълнителните квалификации за Евро 2008, може да се подсили с трети натурализиран играч.

Бившият играч от НБА Джей Ар Бремър е подал документи за босненски паспорт, съобщи eurobasket.com. Новината бе потвърдена и от селекционера Ненад Маркович.

Бремър е гард, играл е за Бостън, Кливлънд и Голдън Стейт в НБА, както и за европейските Уникаха, Биела, ПАОК и Босна.

Дори и да получи желаното босненско гражданство, мястото на Бремър в националния отбор не е 100% сигурно, тъй като отборът разполага с много качествени баскетболисти на неговия пост.

Хенри Домеркант и Терел Касъл вече имат босненски паспорти. Домеркант обаче обяви, че заради контузии не желае да участва това лято в квалификациите и треньорът Маркович вижда в Джей Ар Бремър негов евентуален заместник. Бремър игра под ръководството на Маркович в клубния Босна Сараево.

Националният отбор на Босна и Херцеговина се събира на 26 юни с по-младите играчи, а на 3 лли се присъединяват по-опитните.

Основното ядро, около което ще бъде изграден съставът, е Саша Василиевич, Ясмин Хукич, Феликс Коядинович, Кенан Байрамович, Мирза Телетович, Ермин Язвин. В тази група Маркович добавя и Един Бавчич, който не взе участие в миналогодишния квалификационен цикъл.

От новите играчи в отбора Маркович споменава имената на Анте Машич от Зрински, Алексей Нешович от Хемофарм, Нихад Джедович от Босна и Горан Баич от Войводина Нови Сад, който игра под наем за Мега Изхрана.